- 20 Mart 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Melis Aran
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme539
Hazırlanışı
Önce bademleri ve kajuyu süzün. Bademlerin kabuğunu soyun.
Blenderınıza ilk olarak 250gr suyu koyun. Arkasından sırasıyla 3-4 parçaya ayırdığınız soğanı, sarımsağı, keten tohumunu, köriyi, zencefili, zerdeçalı, tuzu, karabiberi, bademi, kajuyu ve ayırdığınız sebze posasını blenderınızın haznesine ekleyin ve homojen bir püre kıvamına gelene kadar çalıştırın.
Uygun bir kaseye karışımı aldıktan sonra haşlanmış kinoayı, suyunu süzdüğünüz kenevir tohumunu ve de kabak çekirdeğini karışıma iyice yedirin.
Sedona kurutucunun yapışmaz özel kağıdının serili olduğu iki tepsiye karışımı 1/2cm kalınlığında eşit olarak yayın. Bıçağın tersiyle dilediğiniz boyda kare ya da dikdörtgen olarak şekillendirin.
Kurutma derecesi ve süresi:
Önce 65 derecede 2 saat daha sonra 48 derecede 10-12 saat kadar kurutun.
Kurutma aşamasının ortasında (6-8. saatte) krakerleri yapışmaz kağıdı sermediğiniz bir tepsiye ters düz edin.
Yorum Yap